Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sjövalla FK Fotboll A-Lag

Följ

Fotboll A-Lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Sjövalla FK 4 4 0 0 12
2 FC Fyrklövern 1 0 0 1 0
3 Landvetter IS Juniorer 1 0 0 1 0
4 Landala IF 1 0 0 1 0
5 Lundby IF 1 0 0 1 0

Match

Landala IF

1 - 4
Guldheden södra
9 juni 2021
19:45

Sjövalla FK

Referat

Referat: Landala IF - Sjövalla FK

Ost, fralla, Sjövalla!

Solen sken på Guldheden södra, sambamusiken dånade högt på Djupedals omklädningsrum vid ombytet. Premiärmatch! Efter en otroligt lång försäsong var det äntligen dags att få bjuda upp till dans. På andra sidan planen stod Landala IF, ett lag i div 6 med ambitioner att nå högre som spelade sin tredje träningsmatch.

Vi mönstrade en stark trupp, framförallt på målvakssidan där super-keeper André fick utgå med en 'mancold' och istället ersättes till häften av Säll, hälften av undertecknad (en halvlek var...).

Initialt var det lite trevande, båda lag hade intetionen att rulla boll och stundtals såg det bra ut från båda håll. Vår 3-5-2 formation var väldigt ovan för många, men man kom in i det, framförallt defensivt vat det helt oklanderligt. Jag tror Säll knappt gjorde en räddning, jag hade 0 räddningar och ett insläppt mål:) Innemittfältet Bashir-Kanne-Freddan hade stundtals lekstuga och både Anton och Olle kom igenom på kanterna riktigt fint och även från ytterbacksposition fylldes det på. Stundtals såg vi kombinationer som hör hemma mcyket längre upp i seriesystemen (Ja, vi får börja i div 7, det finns ingen seeding i seriesystemen;).

I mitten av första halvlek väggar Arshya sig igenom och från 35 meter skjuter han upp den i målvaktens vänstra kryss, kanske avgjordes årets mål redan här. Vi pressade på bra och båda Anton, Oskar och undertecknad borde väl med mer skotträning på träningarna i ärlighetens namn satt några till;) Båda lagen visar fortsatt prov på bra spel, men rent subjektivt måste jag säga att vi stundtals rullar ut motståndet, med matchens stjärna Kanne som ledsagare. 0-1 står sig i halvlek.

Andra halvlek och 7 avbytare in. Och vilka byten det skulle bli! Oskar B var på lekhumör, snett innåt bakåt PANG. 0-2. (Här någonstans hinner även jag med att släppa in ett mål, 1-2). Dra sig ut i straffområdet på vänstersidan, PAN, tåfjutt i en otagbar bollbana över målvakten. Klassmål. Philip E krigar på centralt, Bashir är en maskin, Kanne och Calle har lekstuga, Freddan (c) (Kapten, inte centerpartist) sliter som ett djur, Kappelin drar både en två och sju gubbar. André och Gabriel stänger igen bakåt. Säll stänker dit 1-4 i målvaktens närmsta, klassiskt vänsterfot!

Nu är det igång på riktigt, vi tar med oss otroligt mycket positivt från detta, bra spel, bra jobb och vinst mot ett stabilt division 6 lag, trots en otrolig ovana till formationen och varandra. Framåt!

Matchens MVPs (Olof har valt;):

- John: Spelar närmare 90 min, manar på sin backlinje utan dess lika och spelar med ett lugn och en trygghet.
- Kanne: Får beröm av moståndarna, städnigt närvarande och ett spelalternativ, kriger och vinner tillbaks bollen.
- Bashir: Rivjärnet på mitten, helt otroligt vilen bollvinnare!
- Oskar B: 2 avslut, 2 klassmål. Blir inte mycket bättre än så. Publikfavorit!

Litet utropstecken också till André och Kappelin som gör riktigt fina insatser på sin positioner! Men fotboll är en laginsats, helvete vad stolt jag är över att vi vinner med 1-4, dessutom med stil! Sassa brassa!... Ost, fralla!... Ja, ni vet, nu kör vi!:D
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Oskar Backner 1 2 0 0 0 0
Arshya Keshavarzi 1 1 0 0 0 0
William Säll-Magnusson 1 1 0 0 0 0
Carl Norling 1 0 2 0 0 0
Daniel Kappelin 1 0 1 0 0 0
André Lundin 1 0 0 0 0 0
Anton Björsander 1 0 0 0 0 0
Bashir Ahmadi 1 0 0 0 0 0
Fredrik Nedestam 1 0 0 0 0 0
Gabriel Reyes Cruz 1 0 0 0 0 0
John Larsson 1 0 0 0 0 0
Kaneshka Shafie 1 0 0 0 0 0
Martin Nordlund 1 0 0 0 0 0
Mikael Olsson 1 0 0 0 0 0
Olle Enelund 1 0 0 0 0 0
Oskar Sternvik 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng